Inici > Municipi > Sa Coma

Sa Coma

Sa Coma és un dels nuclis turístics del municipi de Sant Llorenç des Cardassar, pertany al llevant de Mallorca. Al sud, sa Coma enllaça amb el nucli de s’Illot i al nord, amb el de Cala Millor.

Sa Coma neix com a destinació turística als anys vuitanta, en què es van començar a construir els primers hotels, apartaments i segones residències. Des de llavors fins avui en dia ha anat i continua creixent de forma controlada amb un pla de creixement urbanístic, respectant les zones verdes i de protecció d'especial interès i preveient zones d'oci.

Situats a la platja, mirant la mar, pegam una ullada a l'esquerra i ens trobam la Punta de n’Amer, una petita península gairebé plana situada entre les urbanitzacions turístiques de Cala Millor i sa Coma. Té aproximadament 200 hectàrees i, malgrat la seva reduïda extensió, té un gran valor natural, cultural i històric. Fou declarada ANEI l’any 1985 baix la llei 1/91 de 31 de gener de 2001 i recentment declarada Parc Natural.

La vegetació confereix un valor extraordinari, sobretot per trobar-hi un dels darrers savinars de Mallorca, però també presenta una gran varietat de paisatges: dunar, pinar, camps de conreu... Un altre tret natural a destacar és la presència de praderes de posidònia oceànica.

De sa Coma també hem de destacar els seus valors culturals i històrics, ja que s’hi ha localitzat diversos jaciments arqueològics, com la cova prehistòrica de ses Crestes i el talaiot des Tancat de sa Torre.

A sa Coma sempre es pot visitar l’autosafari de 40 inaugurat el 1969, on trobaran animals de moltes i variades espècies exòtiques.

Aquest nucli turístic compta amb escola, el CPEI Punta de n’Amer, l’església Santa Maria, una unitat bàscia de salut (hyperlink salut/unitats bàsiques) i allotja l’edifici principal de la Policia Local de Sant Llorenç des Cardassar.

Imatges: 
Sa Coma
Sa Coma
Sa Coma
Sa Coma
Sa Coma
Sa Coma
Sa Coma
Sa Coma
Sa Coma