Seu Electrònica                   infotorrentada.cat

971 83 83 93

Església de Sant Miquel

Situació

Carrer Mossèn Alcover, S.N., de Son Carrió.

Descripció

El projecte de l’Església de Son Carrió fou dissenyat per mossèn Alcover i revisat per l’arquitecte Joan Guasp, per Antoni Gaudí i Joan Rubió. L’any 1898 es va sol·licitar el permís per fer les obres sobre un solar que havia cedit Antoni Rosselló Nadal, de Son Manxo. El 22 de maig de 1899 es va posar la primera pedra i es va beneir l’11 d’abril de 1907.

L’Església de Son Carrió és d’estil historicista. A l'interior medeix 12 metres d’ample, 36 de llarg i 18 d’alt. La coberta de la nau està resolta mitjançant una volta de canó amb cinc capelles laterals a cada costat.

El portal central està definit per quatre arcs concèntrics, capitells sense treballar i un timpà llis. A damunt té un balcó i una gran rosassa semicircular en forma de ventall. La part posterior està formada per un absis central i dues absidioles laterals. El campanar és de planta quadrada i està format per quatre trams que es van estrenyent a mida que pugen en altura. El campanar està rematat amb una creu llatina.

A l’interior hi ha una ampla nau central amb volta de canó i deu capelles, cinc a cada costat.

El retaule de l’altar major està dedicat a Sant Miquel i prové de la parròquia dels Dolors, de Manacor.


Bibliografia

CORTÈS I SERVERA, Josep (2012). Sant Llorenç des Cardassar. Edificis singulars, possessions, molins, pous, sínies, fonts, jaciments arqueològics. Sant Llorenç des Cardassar: Associació Cultural Flor de Card, Col·lecció Es Pou Vell, núm. 11.

Imatges: 
Església de Son Carrió
Església de Son Carrió
Església de Son Carrió
Església de Son Carrió