Seu Electrònica                   infotorrentada.cat

971 83 83 93

Elements històrics de Sa Punta de n’Amer

L’espai natural de sa Punta de n’Amer compta amb la seva pròpia història. Els nostres avantpassats van deixar la seva petjada en aquest espai.

La mostra la tenim amb quatre elements històrics:

1. Castell de sa Punta de n’Amer

El més important de tots els elements històrics és el Castell que està situat a l’indret més elevat de sa Punta de n’Amer. Aquest castell, que en realitat és una torre de defensa, fou construït a finals del S. XVI i principis del S.XVII i va servir per vigilar i defensar els habitants de la zona i els pobles propers de les incursions dels pirates moros. Serví de punt de vigia entre les torres veïnes de Porto Cristo i el cap Vermell, formant part de la xarxa que envolta l’illa de Mallorca.

 

 

 

2. Talaiot des tancat de sa torre

Al voltants del 1.300 aC es desenvoluparen a Mallorca i a Menorca, possiblement a causa de la vinguda d’altres pobles procedents de la Mediterrània occidental, noves construccions que obrin l’etapa més rica de la prehistòria, és el moment de la Cultura Talaiòtica. El talaiot de sa Punta de n’Amer es troba situat a mà dreta del camí que va des del Castell fins a la platja de sa Coma. Actualment és difícil de veure perquè està tapat de vegetació. És una construcció circular amb túmuls escalonat que és la característica que el diferencia de la resta de talaiots; a l’antiguitat servia com a centre de culte. A la zona de s’Illot i sa Coma també es troben restes d’altres talaiots, com el talaiot de s’Illot i na Pol.

3. Els nius de metralladores

Els nius de metralladores es troben situats a les proximitats de les pedreres de marès i a l’entrada de sa Punta de n’Amer des de la platja de sa Coma. Són elements defensius construïts durant els anys de la guerra civil espanyola (1936-1939) per impedir el desembarcament de les tropes republicanes.

 

4. Pedreres

Les pedreres per a l’extracció de marès, estan classificades com a bé d’interès paisatgístic i ambiental. En l’actualitat en troben en desús, i malgrat siguin pedreres a cel obert, el seu estat de conservació és bo. És una mostra de l’activitat de l’extracció de la pedra. Aquesta pedra es feia servir per a la construcció d’habitatges.