Seu Electrònica                   infotorrentada.cat

971 83 83 93

Inici > Mediambient > Bandera Blava

Bandera Blava

A Sant Llorenç des Cardassar, les platges de sa Coma i Cala Millor han aconseguit la bandera blava cada any atès l’alt grau de compliment dels requisits que exigeix l’ADEAC.

Les banderes blaves són promogudes internacionalment per la Fundació per a l’Educació Ambiental i, des de l’Estat espanyol, per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), amb el suport del Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient i l’Organització Mundial del Turisme.

Aquests guardons reconeixen i estimulen l’esforç de les comunitats locals per tal que les seves platges compleixin determinats criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja, seguretat, informació i gestió mediambiental.

Els objectius de la Bandera Blava són els següents:

  • Elevar el grau de consciència ciutadana i el grau d'intervenció de les autoritats sobre la qualitat de l'entorn de les platges i ports d'Europa i, en particular, de la qualitat de les aigües de bany requerida per la Directiva Comunitària (76/169/CEE, de 12/8/75).
  • Proporcionar, així mateix, a través de la concessió de les Banderes Blaves d'Europa, un símbol europeu de reconeixement a aquelles platges i ports que aconsegueixen aquests nivells de qualitat ambiental i busquen un equilibri entre la utilització del recurs natural i el respecte de l'entorn.

Els pilars bàsics per aconseguir la bandera blava són:

  1. Qualitat de les aigües de bany

  2. Informació i educació ambiental

  3. Gestió mediambiental

  4. Seguretat i serveis
 

Podeu consultar el web on surten totes les banderes blaves

Si vols conèixer l’estat de les platges