Seu Electrònica                   infotorrentada.cat

971 83 83 93

Inici > Arees > Cultura

Cultura

Viu la Cultura

Vine a l’Auditori de sa Màniga, descobreix l'Espai 36, passeja per les pedres mil·lenàries del Poblat Talaiòtic de s’Illot. Consulta  l’agenda  d’actes  populars  i tradicionals més arrelats de Sant Llorenç des Cardassar i de Son Carrió, de Cala Millor, de Sa Coma i s’Illot; informa’t sobre les manifestacions de la cultura popular del municipi.

Saps que Salvador Galmés insisteix en el paper cabdal de Ramon Llull en la formació del català, que amb ell s’avança a altres llengües europees i ho fa de forma ràpida tot pegant un salt: no des de la literatura popular, sinó des de la teologia i la filosofia? Així, el lèxic viu vernacular permet expressar conceptes universals.

Saps que Sant Joan Pelut esdevé un referent col·lectiu que identifica els llorencins com a poble? Ni els canvis d’època, ni les prohibicions de les autoritats, ni les modes suposen una limitació per les seves sortides. Només quan el poble se’n desentén, Sant Joan entra veritablement en perill. Per això no ens podem desentendre de la nostra cultura.

Saps que les brodadores de Sant Llorenç formen part de la història social, cultural i econòmica del municipi i que la seva evolució és deguda a aquesta indústria manufacturera?